Čo si brali naši predkovia do vinohradov

Folklór a tradície

Čo si brali naši predkovia do vinohradov

07. 08. 2018 13:15

Doteraz nadpriemerne teplý a slnečný rok významne ovplyvnil aj vinohradnícky kalendár.  Tento rok dozrieva hrozno o 10 až 14 dní skôr a ľudí spätých s vinohradmi opäť čakajú dni plné práce. Mária Ružeková a Jozef Šimečka z Modry, z občianskeho združenia Kráľová, si spolu s Tatianou Šuškovou zaspomínali, čo patrilo v minulosti, keď sa chodilo na celodenné práce do vinohradov, do každodenného jedálnička vinohradníkov.  

Čo si brali naši predkovia do vinohradov
Stiahnuť audio súbor

Tento rok teda budeme môcť vďaka dostatku slnečných lúčov skôr ochutnať aj tradičný kvasený hroznový mušt - burčiak. Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka totiž v piatok na základe žiadosti Zväzu vinohradníkov a vinárov Slovenska udelilo výnimku a povolilo predaj burčiaku už od 6. augusta 2018.

Autorka: Tatiana Šušková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie
??:??