Tradičný kapor stále ostáva súčasťou štedrovečerného menu vari vo väčšine slovenských rodín. Každoročne stovky kaprov určených na vianočný trh dochovajú v rámci štúdia odboru rybárstvo na Spojenej škole v Ivanke pri Dunaji. Zastavila sa tam Iveta Pospíšilová.
Chov kaprov a iných rýb - 1. časť
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Už vám doma vo vani pláva kapor? Prípadne iná ryba? Alebo sa iba chystáte na nákup? Aké kritériá sú podstatné pri chove, sa Iveta Pospíšilová opýtala pedagóga rybárskych predmetov v Spojenej škole v Ivanke pri Dunaji Jaroslava Šubiaka.
Chov kaprov a iných rýb - 2. časť
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Pozdĺžny rez brušnej dutiny nesmie byť hlboký, maximálne do dvoch centimetrov, aby sme neprerezali žlčník alebo črevá, a tak nepoškodili kvalitu mäsa. Napriek zložitejšej príprave, chuť u nás chovanej čerstvej ryby je v porovnaní s chuťou dovozovej, aj pol roka mrazenej, neporovnateľná.