Ako a podľa čoho sa orientovať pri kúpe mäsových a kyslomiečnych výrobkov?

Ako a podľa čoho sa orientovať pri kúpe mäsových a kyslomiečnych výrobkov?

Chované v Belgicku, zabité v Poľsku, balené na Slovensku... Tak, ako je to vlastne? Existujú čisto slovenské potraviny? A aké zastúpenie na pultoch majú? Odpoveď hľadala Viera Horáková.

Ako a podľa čoho sa orientovať pri kúpe mäsových a kyslomiečnych výrobkov? - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Aj keď existujú určité signálne značky, ktorý výrobok je zo Slovenska, napríklad oválna veterinárna značka začínajúca SK, to ešte nie je dôkaz, že mäso, alebo mlieko, teda potraviny živočíšneho pôvodu pochádzajú zo Slovenska. Viac povedala Viere Horákovej riaditeľka potravinárskej komory Slovenska Jarmila Halgašová.

Ako a podľa čoho sa orientovať pri kúpe mäsových a kyslomiečnych výrobkov? - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Kvalitné potraviny idú ruka v ruke s kvalitnými službami a tie, žiaľ, na Slovensku neraz pokrivkávajú. Aj v tomto smere je čo zlepšovať, pretože ináč budú mnohí z nás nakupovať v neďalekom zahraničí.

Autorka: Viera Horáková Ilust. foto: dsudigitalthinktank0

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame