Likérový cheesecake

Likérový cheesecake

Cheesecake je ľahký jemný dezert, ktorý si v posledných rokoch získal obľubu vo svete a pomaly sa udomácňuje aj v slovenských kuchyniach. Jeho výhodou je, že príprava nie je náročná, suroviny sú dostupné a stáť pri ňom nemusíme dlho, čo ocenia najmä gazdinky, ktoré zápasia s nedostatkom času. Peter Varga, šéfkuchár z renomovanej reštaurácie v írskom Dubline, pripravuje takého ľahké múčniky rád a dnes jeden z nich nadiktoval aj Hane Michalčíkovej.

Likérový cheesecake Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na prípravu likérového cheesecaku budeme potrebovať - najskôr na cesto: 30 g maslových keksov a 25 g masla. Krém sa skladá zo 40 g želatíny, 20 ml smotany na šľahanie, 400 g mäkkého čerstvého syra, prípadne jemného tvarohu, 125 g práškového cukru a 20 ml likéru.

Postupujeme tak, že pomleté keksy zmiešame s maslom a zmes navrstvíme na spodok tortovej formy. Potom smotanu so syrom a cukrom vymiešame a vyšľaháme do peny, pridáme želatínu rozpustenú v likéri, zmes nalejeme na hmotu vo forme a necháme vychladnúť v chladničke asi 4 hodiny. Po tomto čase môžeme podávať.

Vo štvrtok vám ponúkneme rukolový šalát s ovčím syrom.

Autorka: Hana Michalčíková Ilust. foto: IT-STUDIO

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame