Rukolový šalát s cviklou a ovčím syrom

Rukolový šalát s cviklou a ovčím syrom

Rukola je zelenina, ktorá sa dá vypestovať aj v našich záhradách a má bohaté uplatnenie v kuchyni. Hoci je používaná pri príprave šalátov, predsa len vyskúšať ju môžeme aj na prípravu pesta. Alebo ju pridať do karfiolovej polievky, ktorú jemnou orieškovou chuťou oživí. Peter Varga, šéfkuchár reštaurácie v Dubline, takto odpovedal na otázku Hany Michalčíkovej, čo bude ponúkať vo štvrtok.

Rukolový šalát s cviklou a ovčím syrom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na prípravu tohto šalátu potrebujeme: 150 g ovčieho syra, 30 g orieškov, 5 stredne veľkých cvikiel, jeden balíček rukoly a 80 g cherry paradajok. Na dresing potrebujeme 20 ml olivového oleja, šťavu z jedného stredne veľkého citróna, 5 g mletého čierneho korenia a 5 g soli.

Postupujeme nasledovne: Ošúpeme si cviklu, uvaríme ju do chrumkava, nakrájame na mesiačiky, rozložíme na plech pokvapkaný olejom, okoreníme, osolíme a položíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov. Potom teplotu zmiernime a pečieme asi 20 - 30 minút. Necháme trochu vychladnúť. Na dresing zmiešame olej, citrónovú šťavu, soľ a korenie a zmes dáme na jednu hodinu do chladničky. Umyjeme rukolu, dáme ju na tanier, zalejeme dresingom, pridáme cviklu, cherry paradajky, ovčí syr a nakoniec posypeme orieškami.

Recepty tohto týždňa zajtra zakončia bezlepkové čokoládové brownies.

Autorka: Hana Michalčíková Ilust. foto: ChrRei1985

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame