Ríbezľové pyré s mascarpone krémom a čerstvým ovocím

Ríbezľové pyré s mascarpone krémom a čerstvým ovocím

Tento týždeň vám ponúkame recepty z kuchyne Mariána Fraňa zo Svätého Jura. Včera sme ochutnali opečenú husaciu pečeň a po takomto výdatnom obede si niektorí z nás doprajú aj dezert. Práve o tejto oblasti kulinárskeho umenia sa s ním rozprával Miroslav Würfl.

Ríbezľové pyré s mascarpone krémom a čerstvým ovocím Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potrebujeme: 300 g ríbezlí, 300 g medu, 250 g mascarpone, 30 % šľahačku, 1 dcl ľadového vína a čerstvé ovocie

POSTUP:

Ríbezľové pyré si pripravíme z 300 g ríbezlí a rovnakého množstva medu. Spolu to vymixujeme a dáme na spodok pohára. Pyré nám tvorí základ dezertu. Deci a pol šľahačky vymiešame s mascarpone a vínom do hladkého krému, ktorý pridáme do pohára a máme tak už druhú vrstvu dnešného sladkého pokušenia. Na vrch môžeme nasypať všetko malé ovocie, ktoré máme radi, napríklad čučoriedky, jahody, maliny alebo černice. Želáme vám dobrú chuť.

Zajtra si pripravíme svätojurskú husaciu paštétu.

Autor: Miroslav Würfl Ilust. foto: katjasv

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame