Husacia paštéta

Husacia paštéta

Marián Fraňo zo Svätého Jura pracuje v gastronómii. Momentálne dokončuje knihu receptov, ktorá by mala vyjsť koncom roka. Práve preto vám tento týždeň ponúkame špeciality z tohto kráľovského mesta. Dnes si pripravíme husaciu paštétu a Miroslav Würfl sa najprv Mariána Fraňa opýtal, čo všetko budeme potrebovať pri príprave tejto lahôdky...

Husacia paštéta Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potrebujeme: 200 g tmavej husacej pečene, 200 g vykŕmenej husacej pečene, 150 ml šľahačky, 50 ml domácej vínovice,150 g cibule, 1 PL dijonskej horčice, biele mleté korenie, muškátový kvet, soľ, 50 g husacej masti

POSTUP:

Najskôr si na husacej masti speníme cibuľu. Restujeme ju do zlatista, potom do hrnca pridáme tmavú husaciu pečeň a dusíme ju asi 10 minút. Po desiatich minútach vložíme do kastróla aj na kocky nakrájanú vykŕmenú husaciu pečeň, pridáme koreniny aj soľ a pred dokončením aj polievkovú lyžicu dijonskej horčice a domácu vínovicu. Všetko rozmixujeme, naplníme do pohárikov a horúce ich zavrieme. Po vychladnutí môžeme husaciu paštétu s čerstvým chlebíkom hneď aj konzumovať. Želáme vám dobrú chuť.

Zajtra si pripravíme jurské kysnuté rožteky.

Autor: Miroslav Würfl Ilust. foto: markusspiske

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame