Tekvicové karí

Tekvicové karí

Tento týždeň vám v Kulináriu ponúkame recepty jedál, ktoré nás v týchto chladných dňoch zahrejú. Tatiana Šušková ich pripravila s foodblogerkou Nikolou Maliňákovou. Dnes nás čaká ďalší recept. Ako základnú surovinu použijeme tekvicu, ktorá v dnešnej dobe slávi veľký návrat na naše taniere.

Tekvicové karí Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potrebujeme: 1 tekvicu hokkaido (cca 400 - 500 g), 1 kokosové mlieko (400 ml), 1 konzervu krájaných paradajok, 200 g mrazenej zelenej fazuľky, 3 surové zemiaky, 1,5 litra zeleninového vývaru, 1 malú cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 1 ČL karí korenia, 2 ČL páliveho karí korenia, 1 - 2 čili papričky (podľa chuti), soľ, slnečnicový olej

Postup:

Na oleji si opražíme oba druhy karí korenia (približne 1 až 2 minúty), pridáme nakrájanú cibuľu, orestujeme ju do sklovita, pridáme na plátky nakrájaný cesnak a nakrájané čili papričky. Krátko osmažíme a keď nám začne cesnak rozvoniavať, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a tekvicu. Zemiaky a tekvicu asi 2 minúty pražíme. Všetko zalejeme zeleninovým vývarom a kokosovým mliekom, osolíme a privedieme k varu. Keď sú zemiaky a tekvica uvarené, pridáme krájané paradajky a necháme na miernom ohni variť 10 minút. Po 10 minútach pridáme zelenú fazuľku a opäť necháme variť 10 minút. Ak je potrebné, karí dosolíme, prípadne môžeme pridať mleté čili. Odstavíme. Podávame s ryžou, indickým chlebom naan alebo indickými plackami čapáti.

Zajtra si pripravíme mliečnu ryžu so škoricovým sirupom.

Autorka: Tatiana Šušková Ilust. foto: schroederhund

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame