„Klobáska je naším chlebom každodenným." Aj takúto vetu budeme počuť už o chvíľu od jedného zo študentov Poľnohospodárskej univerzity v Nitre. Pravidelne si tam organizujú takzvané klobásovice, kde každý súťažný tím pripravuje túto pochúťku podľa svojho receptu, samozrejme, v snahe, aby bola čo najchutnejšia. Po krátkom prehľade klobásových chutí, ktorý nahral Michal Herceg, si povieme aj dnešný recept.
Vínne klobásy
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na výrobu vínnych klobás potrebujeme: 400 g mierne prerasteného bravčového mäsa, jednu žemľu, trochu mlieka, 2 dcl bieleho vína, citrónovú kôru, soľ a mleté korenie. Mäso dvakrát zomelieme na mäsovom mlynčeku spolu s namočenou žemľou. Pridáme prísady a spracujeme. Keď je masa hustá, pridáme biele víno a mlieko. Klobásovú zmes nemusíme plniť do čriev. Postačí urobiť malé placky alebo valčeky a smažiť.
A aby sme tieto chutné klobásky mali čím zapiť, zajtra vám v Kulináriu ponúkneme šípkové víno. Už teraz však upozorňujem, že vzhľadom na dĺžku prípravy pôjde o recept určený len pre veľmi trpezlivé povahy.