V Kulináriu aj dnes pokračujeme fašiangovými receptami našich predkov z myjavských kopaníc. Ich tradície udržiavajú aj na Gazdovskom dvore v Turej Lúke. Zošit receptov tu majú plný. Anka Michalcová vytiahla z neho nielen pre Ivetu Pospíšilovú jeden veľmi jednoduchý a užitočný. Súvisí priamo s obdobím zabíjačiek, ktoré sa viaže k fašiangom tiež.
Polievka z kostí Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zopakujeme si recept na polievku z kostí.
Potrebujeme:
Bravčové alebo hovädzie kosti, cibuľa, soľ, rasca, starší tvrdý chlieb, chren.
Postup:
Umyjeme alebo opláchneme kosti, dáme do studenej vody, pridáme soľ, cibuľu a rascu. Necháme pomaly variť tri aj štyri hodiny. Starší tvrdší chlieb nakrájame na kocky, postrúhame na ne chren a v tanieri zalejeme vývarom z kostí.
Zajtra sa s Ankou Michalcovou naučíme pripraviť Slížky so strúhankovou posýpkou.