Kabaret normalizácia – Modlitba pre Martu v SND

Kabaret normalizácia – Modlitba pre Martu v SND

Nová inscenácia v Modrom salóne SND Kabaret normalizácia alebo Modlitba pre Martu je skúmaním postojov prežívania osobnej pravdy v zlomových spoločenských situáciách. Marta Kubišová - držiteľka Zlatého slávika z rokov 1966, 1968, bronzovej aj striebornej Bratislavskej lýry, členka zoskupenia Golden Kids. Po vykonštruovaných obvineniach dostala zákaz vystupovať, nasledovali pravidelné výsluchy ŠtB, ktoré po podpísaní Charty 77 zosilneli.
 Martu Kubišovú však mocní nezlomili, hoci sa ako symbol odporu dostala na barikády náhodou, v 68-om sa pesnička Modlitba pro Martu stala vyjadrením odporu aj nádeje počas okupácie. Podobne 21. novembra 1989,  keď za ňou prišli študenti DAMU do podniku Výstavba sídlišť, aby zaspievala na námestí hymnu. Rastislav Šimášek najskôr oslovil predstaviteľku Marty Kubišovej, ktorá v inscenácii výborne spieva jej známe piesne, Moniku Potokárovú. 

Kabaret normalizácia – Modlitba pre Martu v SND Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Najbližšie si Kabaret Normalizácia alebo Modlitba pre Martu môžete v Modrom salóne SND pozrieť 17.decembra a 19. a 28.januára 2018.

Autor: Rastislav Šimášek; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame