Vďaka knihe

Vďaka knihe
Čas vianočný by pokojne mohol dostať aj prívlastok čas knižný, pretože je naozaj málo domácností, kde si aspoň jeden člen rodiny nenájde ako darček pod stromčekom knižku.

Dôležitosť kníh v každodennom živote si v Rádiu Regina Západ pripomenieme v tento predsviatočný týždeň v cykle Tatiany Šuškovej Vďaka knihe, v ktorom vám ponúkneme príbehy známych osobností – čím sa stali práve vďaka knihe. Dnes, skôr kým si vypočujeme príbehy Zuzany Haasovej, Andyho Krausa, Richarda Stankeho, či MárieKkráľovičovej, však dáme najskôr slovo úvahám odborníkov o význame čítania. Malý Oskar s plnou náručou kníh, ktorého sme zastihli v kníkupectve s mamou nám prezradil aj titul svojej obľúbenej knižky.

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Učebnice, motivačné knihy, beletria, či rozprávky... Od odborníkov vieme, že knihy sú dôležité pri učení jazyka a rozvíjaní fantázie v detstve, počas dospievania pri tvorení ideálov a predstáv o živote, pri vytváraní a plnení snov, formovaní osobnosti, ale aj v prežívaní každodennosti v dospelosti. Môže sa zdať, že o knihách už vieme všetko. Odborníci však pátrajú ďalej a dozvedajú sa nové fakty. Terapeutka Irena Ritomská odpovedala Tatiane Šuškovej na otázku, čo všetko nás ešte dokážu knihy naučiť, tak trochu tajomne:

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Kniha teda nie je len pomôckou na spestrenie voľného času. Niekedy má dokonca silu a moc nasmerovať nás na životnú cestu. Čím som sa stali vďaka knihe vám od zajtra v Rádiu Regina v tomto čase prezradia Zuzana Haasová, Andy Kraus, Richard Stanke, či Mária Kráľovičová.
Autorka: Tatiana Šušková; Ilustr. foto: Ľuboš Houška

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame