Výstava pohľadníc, ktoré si 60 rokov posielajú dvaja priatelia

Výstava pohľadníc, ktoré si 60 rokov posielajú dvaja priatelia

Univerzitného profesora Andreja Tušera, ktorý koncom novembra oslávil 80, poznajú mnohí súčasní novinári. Aktívny žurnalista od 80. rokov minulého storočia nepretržite pôsobí ako pedagóg. Venuje sa aj novinovede, je autorom viacerých odborných kníh, písal poéziu i beletriu. Málokto však tušil, že rodák z Tomášova, ktorý väčšinu života prežil v Senci, má unikátnu záľubu. S kolegom z prvého pracoviska, ktorým boli železnice, výpravcom Imrichom Schefferom udržiavajú už 60 rokov takmer dennú pohľadnicovú korešpondenciu. V súčasnosti výber z nej, pohľadnice Senca, vystavujú v Tureckom dome. Iveta Pospíšilová navštívila vernisáž výstavy a oslovila jedného z jej autorov.

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

 

Kurióznu záľubu novinára a pedagóga Andreja Tušera – odvšadiaľ posielať pohľadnice svojmu priateľovi Imrichovi Schefferovi do Galanty poznajú aj jeho blízki kolegovia. Jedným z nich je aj bývalý študent profesora novinár Pavol Vitko. Na cestách vždy býva na jednej izbe so svojím učiteľom. Ivete Pospíšilovej prezradil, ako Andrej Tušer vyriešil situáciu, keď nevedel zohnať pohľadnicu.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Napriek tomu, že dnes sa už papierové pohľadnice neraz hľadajú ťažko, dvaja priatelia v spoločnej korešpondencii neochabujú. Pohľadnice odoslali jeden druhému aj v deň vernisáže, či pred ňou. Výstava potrvá v Tureckom dome v Senci do konca apríla.

Galéria

18_02_01  Senec Andrej Tušer vernisáž Foto Pavol Vitko (31).jpg 18_02_01  Senec Andrej Tušer vernisáž Foto Pavol Vitko (22).jpg 18_02_01  Senec Andrej Tušer vernisáž Foto Pavol Vitko (34).jpg
Autorka: Iveta Pospíšilová; Foto: Pavol Vitko

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame