Projekt Nová Cvernovka

Projekt Nová Cvernovka

Kedysi sa vo veľkých budovách na Račianskej ulici, ktoré projektoval slávny architekt  Vladimír Karfík, preháňali študenti strednej chemickej školy. Dnes sa po rokoch chátrania do nich nasťahovala kultúra a rôzne podoby kreatívneho priemyslu. Tvoriví ľudia združení v komunite Cvernovka, ktorá sa vytvorila v budove bývalej cvernovej továrne v Bratislava, po vysťahovaní hľadali možnosti, ako v naštartovaných aktivitách pokračovať. A keď po dohode s Bratislavským samosprávnym krajom získali budovy niekdajšej chemickej priemyslovky na Račianskej ulici, príbeh Novej Cvernovky sa rozbehol na plné obrátky. Vďaka „cvernovkárom“, ale aj stovkám dobrovoľníkov rastie ako z vody nové centrum kultúrneho života, ktoré magicky priťahuje všetky formy kultúry a kreatívy. Na predstavení programu Novej Cvernovky na rok 2018 nechýbala ani Tatiana Šušková:  

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V Novej Cvernovke na Račianskej ulici v Bratislave sa po premene na Kultúrne a kreatívne centrum začína naplno rozmáhať život. Jej programový plán pre návštevníkov na rok 2018 je postavený na rôznorodosti, diverzite, spoločenských presahoch a autentickosti. O programe „tepny“ súčasného umenia a kultúry na rok 2018 povedal Tatiane Šuškovej viac Vilo Czino, ktorý je zodpovedný práve za kultúrne dianie v Novej Cvernovke: 

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vďaka Tatiane Šuškovej sme sa dozvedeli viac o nových možnostiach kultúrneho vyžitia v našom hlavnom meste – konkrétne na adrese Nová Cvernovka, Račianska 78.

Galéria

foto 2.JPG foto 1.JPG foto 3.JPG
Autorka: Tatiana Šušková; Foto: Nadácia Cvernovka

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame