Čo vy na to? Marián Varga

Čo vy na to? Marián Varga

Napriek tomu, že sme vám minulý týždeň sľúbili, pokračovanie rozhovorov "Čo vy na to" zo športovej oblasti, odchod veľkej hudobnej legendy Mariána Vargu zmenil naše plány.  Ľudovít Jakubove vám tak ponúka rozhovor z pred vyše troch rokov, kde Marián Varga spomína aj na svoje začiatky.  

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Len minulý týždeň sme sa rozlúčili s klávesovým mágom  slovenskej hudobnej scény, 70 ročným Mariánom Vargom.  Ľudovít Jakubove nám prináša rozhovor, ktorý nahral pred vyše troma rokmi, priamo u majstra doma.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Marián Varga, jedna z najväčších osobností slovenskej hudobnej scény, je už v hudobnom nebi. Na jeho pamiatku nám tento týždeň ponúka Ľudovít Jakubove  rozhovory zaznamenané pred asi tromi rokmi.  Po majstrových začiatkoch a vzniku Collegia Mussica, dnes prichádzajú spomienky na muzikantské vzory a kolegov.

3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes to bude o spôsobe hrania a komponovania.

4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Marián Varga, možno najpozoruhodnejší interpret slovenskej hudobnej scény na klávesových nástrojoch, nás opustil minulý týždeň. Jeho pamiatku si pripomíname krátkymi rozhovormi z čias, keď bol v dobrej kondícii i nálade. Ľudovít Jakubove  sa ho tentoraz pýta na improvizáciu a hudobné zážitky.

5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Autor: Ľudovít Jakubove; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame