Čo vy na to: Tak plynie čas

Čo vy na to: Tak plynie čas

Čas sa nedá zastaviť a  pomaly sa blíži aj záver októbra mesiaca úcty k starším. Na jednej z akcií, zameraných práve na podporu ľudí v seniorskom veku sa stretlo viacero známych tvárí.  Ľudovít Jakubove vám dnes ponúka ich názory na jeseň života.  Čo vy na to? 

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ako banálne znie veta: Čas plynie. A pritom, je to nezastaviteľný jav, ktorý po sekundách mapuje históriu človeka i sveta. O čase a rôznych pohľadoch naň sa s respondentmi tento týždeň rozpráva Ľudovít Jakubove.  Dnes oslovil psychologičku, Zuzanu Porubčanovú. 

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Viete, kto dokáže zožrať úplne všetko? Predsa čas. A práve o čase,  z rôznych uhlov pohľadu sa  rozprávame celý tento týždeň.  Ľudovít Jakubove dnes navštívil Dom u dobrého pastiera, v ktorom sídli Múzeum hodín. Zuzana Francová, je kurátorkou, ktorá má na starosti zbierkový fond hodín.    

3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Čas, ktorý nám neustále  neúprosne ide oproti je našou témou tento týždeň. Hovorili sme o čase seniorov, čase  vnútornom i o čase v hodinách. Dnes to bude čas pracovný. Je nesmierne dôležitý v doprave,  medicíne, športe, ale napríklad aj v médiách. Ľudovít Jakubove oslovil Juraja Červenku, editora Rádia Regina Západ.

4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak tento týždeň hovoríme o čase, jeho neúprosnom plynutí, či vnútorných hodinách, tak nemôžeme zabudnúť na prechod časovými pásmami.  Ľudovít Jakubove oslovil športovca, ktorý ich zo Slovákov,  prekonával azda najviac zo všetkých. Ján Lašák pôsobil v NHL i v Ruskom KHL. Okrem Moskvy a Petrohradu i v ďalekom Chabarovsku, za ktorým už je Japonsko.

5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.




Autor: Ľudovít Jakubove; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame