Čo vy na to? Vianoce

Čo vy na to? Vianoce

Vianoce má vraj každý rád... Možno nie úplne každý, ale takmer každý určite! Niekto sa teší na pokoj, oddych, a stretnutia, iný na tradície, deti na darčeky. My sa o príprave na vianočné sviatky budeme - celkom logicky- rozprávať až do Vianoc. Prvú oslovil Ľudovít Jakubove etnologičku, Katarínu Babčákovú.  

Katarína Babčáková, etnologička Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

K tradícii príprav na vianočné sviatky patrí najmä u tých, ktorí si ctia tradície pečenie vianočných koláčikov a sladkostí. Ľudovít Jakubove požiadal vynikajúcu herečku, členku činohry SND a zároveň veľkú kulinárku a moderátorku televízneho varenia Kamilu Magálovú o jej recepty.

Kamila Magálová Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Nie každý z nás si prežije Vianoce presne tak, ako by chcel. Jedným zo známych športovcov, ktorého oslovil Ľudovít Jakubove, je bývalý vynikajúci brankár, Ján Lašák. Dnes už tréner, ktorý má na starosti výchovu mladých, ale aj zostavu brankárov v reprezentácii seniorov. Ešte pred rokom, však bol aktívnym hokejistom, a cez sviatky si užil dobré, aj zlé.

Ján Lašák Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

O Vianociach hovoríme, ako o sviatkoch pokoja, rodinných a priateľských stretnutí, ale snažíme sa aj o to,  aby boli hojné a požehnané. Aby sme však Vianoce nevnímali len povrchne a príliš materiálne, oslovil tentoraz  Ľudovít Jakubove evanjelického farára z Dúbravky  Jána Hroboňa. 

Ján Hroboň Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vianoce nám už naozaj klopú na dvere a na posledné tohtoročné "Čo vy na to" si Ľudovít Jakubove nechal rozprávanie ľudí, ktorí nám predstavia tradície, ktoré síce patria k ich životu, ale pre nás, obyčajných, môžu byť naozaj netradičné. Najprv nám svoje menu predstaví vegetariánsky šéfkuchár Jaro Hladík, ktorému sa práve po ročnej vegetariánskej kúre radikálne zlepšil zdravotný stav.

Jaro Hladík. bratia Jobusovci Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.




Autor: Ľudovít Jakubove; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame