Marián Chudovský má 60

Marián Chudovský má 60

Okrúhle životné jubileum – 60 rokov – si práve dnes pripomína rodák z Banskej Bystrice, operný režisér Marián Chudovský. Opernú réžiu študoval na Vysokej škole múzických umení v Bratislave. Po jej absolvovaní pôsobil ako režisér a dramaturg opery v Košiciach, neskôr  ako umelecký šéf opery SND Bratislava či ako umelecký šéf a režisér v Štátnej opere Banská Bystrica. V roku  1993 bol riaditeľom letného divadelného festivalu Zámocké hry zvolenské.
Marián Chudovský vytvoril veľké množstvo operných a operetných inscenácií. Okrem slovenských divadiel režíroval aj v opere pražského Národného divadla,  v Brne, v Ostrave, ale i v nórskom Bergene. Jeho naštudovania diel  uviedli  na prestížnych festivaloch a prehliadkach v Nemecku, Rakúsku, Maďarsku, Švajčiarsku a Japonsku. Pri spomínanej narodeninovej príležitosti si dnešného oslávenca pripomenieme v mozaike jeho rozprávania, ktoré z nášho archívu povyberala Janka Bleyová. 

Marián Chudovský má 60 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Opernému režisérovi Mariánovi Chudovskému  k jeho dnešnému sviatku všetko najlepšie, veľa tvorivých síl a najmä zdravie, želáme aj my z Rádia Regina.

Autorka: Janka Bleyová; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame