Pocta Hviezdoslavovi

Pocta Hviezdoslavovi

Vzácny poklad vôbec nemusí mať iba podobu diamantov, alebo zlatých prútov. Občianske združenie „Návraty k pokladom“ nachádza najväčšie bohatstvo napríklad aj vo veršoch básnikov. Jedným z nich je Pavol Országh Hviezdoslav. 170.výročie jeho narodenia si členovia spomínaného združenia  pripomenú slávnostným programom v Dome kultúry  v bratislavskej Dúbravke už túto sobotu 5. októbra. Janka Bleyová sa v rozhovore s hlavným organizátorom podujatia Ľubomírom Scheuhaferom, najskôr dotkla spolupráce ich združenia s mladými. 

211910021112;bley;BARD;POÉZIE Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pred pesničkou nám John Minehan, prekladateľ Krvavých sonetov z Írska,  povedal dôvod,  prečo ho zlákalo preložiť slovenskú klasiku do angličtiny. V ich rozhovore však Janku Bleyovú zaujalo ešte aj niečo iné.

211910021119;bley;BARD;POÉZIE Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak vás zaujalo rozprávanie o kultúrnom podujatí venovanom 170. výročiu narodenia barda slovenskej poézie Pavla Országha Hviezdoslava v bratislavskej Dúbravke – ponúkam vám ešte zopár informácií: Na sobotňajšom  predstavení o 17. hodine si budete môcť vychutnať aj umenie  Miroslava Dudíka, či mužského speváckeho zboru s vedúcim Jurajom  Chlpíkom, spevácky súbor Senioranka, huslistu Jozefa Antala a divadelný súbor pod vedením  Petra Weincillera. Vstup je voľný.

Autor: Janka Bleyová; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame