Zoológ Marek Semelbauer

Zoológ Marek Semelbauer

Mnohí trávime radi voľný čas v prírode. Pobyt v prírode však môže byť i každodennou pracovnou náplňou a to v každom počasí. Svoje o tom vie aj Marek  Semelbauer, je totiž entomológom  a pracuje  v Slovenskej akadémii vied v Bratislave. Beáte Repíkovej prezradil odborník na hmyz Marek Semelbauer viac aj o svojich profesijných začiatkoch.  

Zoológ Marek Semelbauer 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Marek  Semelbauer je entomológom v Slovenskej akadémii vied v Bratislave.  Znamená to, že sa venuje štúdiu hmyzu. Odborníci zatiaľ  klasifikovali  len tretinu  hmyzu, ktorý žije na planéte, takže profesionálni i amatérski entomológovia majú stále plné ruky práce. Beáta Repíková však bola zvedavá, čo Mareka Semelbauera teší najviac.

Zoológ Marek Semelbauer 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Entomológ zo Slovenskej akadémie vied Marek Semelbauer sa rád stretne v prírode aj s amatérskymi entomológmi, aktuálne dochádza aj na lúky v mestskej časti Bratislava Lamač, ktoré sú už v susedstve staveniska. Neďaleko totiž  vyrastá nová  nemocnica. Už na jar zistí,  ako sa tam zmení život hmyzu a ako sa bude dariť najmä jeho obľúbeným motýľom.

Autorka: Beáta Repíková; Ilustr. foto: cvtisr.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame