Novinky z Agrokomplexu

Novinky z Agrokomplexu

Včera sa skončil prvý deň medzinárodného poľnohospodárskeho a potravinárskeho veľtrhu Agrokomplex v Nitre. Súčasťou oficiálneho prvého večera bolo odovzdávanie Zlatých kosákov. Ceny si odniesli najmä zástupcovia rôznych vedeckých inštitúcií, najmä Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum, ktoré zastrešuje celú vedu na Slovensku. Z8kladom však bolo prepojenie teórie a praxe - teda spojenie aj so spracovateľským priemyslom. Viac povedala Martinovi Jurčovi ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Gabriela Matečná.

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pripomeňme, že ocenený novinár Jozef Sedlák, je aj predsedom Klubu poľnohospodárskych novinárov.

Hovoríme o udeľovaní Zlatých kosákov na nitrianskom Agrokomplexe. Z projektov, ktoré boli ocenené, by sme mohli spomenúť niekoľko - napríklad kolekciu pšeníc z Výskumného ústavu rastlinnej výroby z Piešťan, potravinári prezentovali projekt odhaľujúci patogény v potravinách. Úspešné bolo aj školské hospodárstvo Trnava, ktoré, okrem iných projektov, prevádzkuje aj mliečny automat. Martin Jurčo oslovil riaditeľa Ľubomíra Majerčíka.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Rádio Regina je na Agrokomplexe aj naďalej. Popoludní si s Michalom Hercegom priblížime niektoré folklórne skupiny, ktoré sa predstavujú v rámci pavilónu Regióny Slovenska.

 

Autor: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame