Vinári v Topoľčiankach dorábajú slamové víno

Vinári v Topoľčiankach dorábajú slamové víno

Hoci ešte stále kraľuje zima, niektorí vinári majú aj v týchto dňoch plné ruky práce. Práve vo februári je totiž ten správny čas na dorábanie slamového vína. Víno na povalách dosiaľ niekoľko mesiacov schlo a teraz poputuje do lisov. Viac o tom vie Jana Obrancová.

Vinári v Topoľčiankach dorábajú slamové víno Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Každý musí zvážiť, či to stojí za to. Slamové vína ročník 2017, ktoré sa v týchto dňoch lisujú, budú ešte niekoľko mesiacov kvasiť a vyzrievať a na trh sa dostanú až koncom tohto roka.

Autorka: Jana Obrancová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame