Nejasnosti okolo dotácií agrosektora

Nejasnosti okolo dotácií agrosektora

Peniaze prúdiace do agrosektora, to je téma, ktorá v uplynulých týždňoch na Slovensku rezonuje viac než dosť, a to aj v súvislosti s článkami zavraždeného novinára a jeho snúbenice. Okrem iného totiž písal aj o talianskej mafii, ktorá mohla mať na východe Slovenska prístup k európskym peniazom. Aj v tejto súvislosti sa u nás vynorilo mnoho rôznych názorov na čerpanie peňazí v rámci agrosektora. Tie hovoria aj o neoprávnenom čerpaní podpôr, špekulatívnom podnikaním s pôdou či o zneužívaní dotácii pre farmárov. Viac povie Jana Obrancová 

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zneužívanie systému, ktorý dovolil obohatiť sa špekulantom s pôdou. Aj takéto kritické ohlasy sa ozývajú na margo rozdeľovania peňazí v agrorezorte. Aj samotní farmári hovoria, že systém je v niektorých smeroch nespravodlivý. Viac prezradí Jana Obrancová.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Podvody sú možné zrejme všade a diskutuje sa o nich aj v súvislosti s peniazmi v agrosektore. Či sa skutočne udiali aj u nás, prešetrujú už zodpovedné orgány. A na to, či sa systém zmení, si zrejme ešte budeme musieť počkať.

Autor: Jana Obrancová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame