Mlieko naše každodenné

Mlieko naše každodenné

Aj vy ste sa už stretli s názorom, že trvanlivé mlieko je „čistá chémia“? A vraj, na to, aby vydržalo povedzme 3 až 6 mesiacov, pridávajú  výrobcovia mlieka do neho všelijaké „umeliny“.  Ako to teda je? Naozaj je trvanlivé mlieko bez akejkoľvek výživovej hodnoty? Zaujímalo Janku Bleyovú a pýtala sa osoby najpovolanejšej, mliekarenskej poradkyne s dlhoročnou praxou Vo výskumnom ústave mliekarenskom v Žiline, Ing. Marcely Kontovej. 

Mlieko naše každodenné Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pasterizácia mlieka je ochranou aj pred infekciami, ktoré konzumentom tejto zdravej potravy, „ponúkajú“ napríklad kliešte.

Autorka. Janka Bleyová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame