Stracciatellová torta

Stracciatellová torta

Nepečieme a predsa sa dobre máme. Pri zákuskoch a tortách od Lenky Kopúnikovej z považskobystrickej raw cukrárne. Čo si pre nás pripravila na dnes? To už povie Michal Herceg.

Stracciatellová torta Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na základ stračatelovej torty potrebujeme:

1 hrnček vlašských orechov, 1 hrnček mandlí, trošku soli, štvrť hrnčeka kakaa, pol hrnčeka čerstvých datlí a pol deci vody.

A teraz krém: 1 hrnček orechov kešu, 2 hrnčeky mandľového mlieka, pol hrnčeka kokosového masla, trištvrte hrnčeka svetlého agáve sirupu, 3 cm vanilkového lusku, trošku soli, pol hrnčeka kakaového masla, 3 lyžice granulovaného lecitínu a pol hrnčeka nasekanej kakaovej hmoty. Pripomeniem, že kokosové maslo získame mixovaním kokosu, pričom sa uvoľní olej.

Postup:

Orechy, mandľové mlieko, kokosové maslo, agáve sirup, vanilkový lusk a soľ dobre rozmixujeme. Pridáme kakaové maslo, opäť rozmixujeme, pridáme lecitín, znovu rozmixujeme. Vopred pripravenú kakaovú hmotu vareškou primiešame do krému, ktorý sme vyliali na základ torty. Torta nám bude v chladničke tuhnúť okolo šesť až desať hodín. Ak sme si ušetrili nejakú kakaovú hmotu, môžeme ňou tortu posypať ešte aj po stuhnutí.

Zajtra si pripravíme nepečený jablkový zákusok. 

Autor: Michal Herceg; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame