Nepečieme a predsa sa dobre máme. Pri zákuskoch a tortách od Lenky Kopúnikovej z považskobystrickej raw cukrárne. Čo si pre nás pripravila na dnes? To už povie Michal Herceg.
Stracciatellová torta Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na základ stračatelovej torty potrebujeme:
1 hrnček vlašských orechov, 1 hrnček mandlí, trošku soli, štvrť hrnčeka kakaa, pol hrnčeka čerstvých datlí a pol deci vody.
A teraz krém: 1 hrnček orechov kešu, 2 hrnčeky mandľového mlieka, pol hrnčeka kokosového masla, trištvrte hrnčeka svetlého agáve sirupu, 3 cm vanilkového lusku, trošku soli, pol hrnčeka kakaového masla, 3 lyžice granulovaného lecitínu a pol hrnčeka nasekanej kakaovej hmoty. Pripomeniem, že kokosové maslo získame mixovaním kokosu, pričom sa uvoľní olej.
Postup:
Orechy, mandľové mlieko, kokosové maslo, agáve sirup, vanilkový lusk a soľ dobre rozmixujeme. Pridáme kakaové maslo, opäť rozmixujeme, pridáme lecitín, znovu rozmixujeme. Vopred pripravenú kakaovú hmotu vareškou primiešame do krému, ktorý sme vyliali na základ torty. Torta nám bude v chladničke tuhnúť okolo šesť až desať hodín. Ak sme si ušetrili nejakú kakaovú hmotu, môžeme ňou tortu posypať ešte aj po stuhnutí.
Zajtra si pripravíme nepečený jablkový zákusok.