Bezmúčny jablkový koláč

Bezmúčny jablkový koláč

Dnes vám Michal Herceg a Lenka Kopúniková prinesú poslednú nepečenú pochúťku. A poďme hneď na to.

Bezmúčny jablkový koláč Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na bezmúčny jablkový koláč si pripravíme:

1,5 hrnčeka mandlí, 1,5 orieškov kešu, 1,5 hrnčeka kokosu, štvrť hrnčeka svetlého agáve sirupu a pol deci vody.

A teraz plnka:

3 ošúpané jablká, 2 lyžice hrozienok, 5 datlí, tretinu hrnčeka svetlého agáve sirupu, 3 cm čerstvého zázvoru, 1 lyžicu citrónovej šťavy, 2 lyžičky škorice, trošku muškátového oriešku, štipku soli a hrnček kokosového oleja. Mandle, kešu orechy a kokos si rozmixujeme. Pridáme agáve sirup a aby sa cesto lepilo, pridávame vodu.

Na krém si rozmixujeme jablká, hrozienka, ďatle, agáve sirup, čerstvý zázvor, citrónovú šťavu, škoricu, muškátový orech a trošku soli. Dobre premixujeme, aby sa chute spojili a nakoniec pridáme kokosový olej.

Koláč v chladničke tuhne okolo desať hodín. Závisí to aj od jabĺk, ktoré použijeme.

Autor: Michal Herceg+ ilustr. foto: Clarissa19

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame