Mäsové guľky zapekané v kyslej kapuste, ktoré si dnes pripravíme, vraj budú chutiť všetkým. Tvrdí odborníčka na školské stravovanie a výživy Daša Ostertágová. Jej kuchárskemu umeniu sa prizerá Beáta Repíková.
Mäsové guľky zapekané v kyslej kapuste
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: 100g teľacieho mäsa, 10g cibule, 10g netučného syra, 20g uvarenej ryže, 80g kyslej kapusty, 2dl mlieka, 10g nátierky, soľ a olej.
Postup: teľacie mäso odblaníme, pomelieme, pridáme cibuľu, uvarenú ryžu, postrúhaný syr, majorán a štipku soli. Pomiešame a tvarujeme guľky. Potom dáme na plech kyslú kapustu, do nej poukladáme guľky, polejeme zátrepkou do ktorej dáme mlieko a postrúhaný syr. Pečieme a podávame so zemiakmi.
Zajtra podávame sójové špenátové cestoviny...