Dobrá rada: Spotrebiteľský úver

Dobrá rada: Spotrebiteľský úver

Ak si chcete vziať spotrebiteľský úver, počúvajte naše dobré rady tento týždeň. Hovoriť budeme nielen o nevýhodných zmluvách, ale aj o exekúciách a o prípadoch, keď už človek nie je schopný splácať svoje dlhy, teda o osobnom bankrote. Čo všetko by mala obsahovať zmluva o spotrebiteľskom úvere, opýtal sa Richard Šümeghy riaditeľky Centra právnej pomoci Evy Kováčechovej.

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zobrali ste si spotrebiteľský úver, ale nie ste schopní ho splácať? Pozor, keď niekto svoje dlhy nespláca, môže prísť na rad exekúcia. Riaditeľku Centra právnej pomoci Evu Kováčechovú aj dnes oslovil Richard Šümeghy.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zobrali ste si niekoľko spotrebiteľských úverov, máte na krku nesplatené pôžičky a dostali ste sa tak do neúnosnej situácie, keď už jednoducho nie ste schopný splatiť svoje dlhy? Riešením môže byť takzvaný osobný bankrot. Riaditeľku Centra právnej pomoci Evu Kováčechovú aj dnes oslovil Richard Šümeghy.

3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Dnes to budú opäť rady, ktoré sa týkajú osobného bankrotu. Ako postupovať v prípade, že niekto uvažuje o osobnom bankrote? Richard Šümeghy oslovil riaditeľku Centra právnej pomoci Evu Kováčechovú.

4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sme vám poradili, ako môžete využiť inštitút takzvaného osobného bankrotu, ktorý je tou poslednou a jedinou možnosťou, ako sa definitívne zbaviť neúnosných dlhov. Obrátiť sa môžete na Centrum právnej pomoci. Richard Šümeghy oslovil riaditeľku centra Evu Kováčechovú.

5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak si aj chcete vziať spotrebiteľský úver, buďte opatrní a dávajte si pozor na nevýhodné zmluvy či podozrivé subjekty, ktoré vám ponúkajú rôzne pôžičky. Keď totiž svoje dlhy nebudete schopní splácať, môžete prísť o všetko.

Na budúci týždeň vám  poradíme ako deti učiť etiketu.



Autor: Richard Šümeghy; Ilustr. foto: Geralt

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame