Trokšár

Trokšár

Chrumkavé cesto s lahodnou plnkou, ktorú môžete obmieňať podľa chuti. To je stručný opis receptu, ktorý si o chvíľu vypočujete od Mikuláša Zahatňanského. Nahrával Michal Herceg.

Trokšár Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Trokšár alebo tročkár. Tak sa volá pochúťka, ktorú si môžeme dať napríklad ako druhé jedlo k hustej, výdatnej polievke. Na dva plechy potrebujeme: 60 dg hladkej múky, kocku droždia, kávovú lyžičku cukru na prípravu kvásku, približne 0,25 l mlieka alebo vlažnej vody, vrchovatú polievkovú lyžicu masti, soľ, jedno vajce. Vykysnuté cesto dáme na dosku. Rozdelíme ho na dvoje a rozvaľkáme na veľkosť plechu. Natrieme to rozpusteným tukom a môžeme pridať plnku, napríklad pomleté škvarky, prelisované varené zemiaky s cesnakom, sladkú kapustu alebo odstátu bryndzu. Po natretí plnky okraje cesta preložíme cez seba a prevaľkáme. Necháme ešte trochu podkysnúť a pečieme vo vyhriatej rúre do tmavohnedá. Dobrú chuť!

Autor: Michal Herceg; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame