Ovocná bublanina

Ovocná bublanina

Z roka na rok pribúda ľudí, ktorí uprednostňujú zdravé stravovanie. Presladené koláče s množstvom krému ustupujú do úzadia a gazdinky preferujú skôr ľahké, ovocné koláče. Tento týždeň ich bude spolu s Vierou Horákovou pripravovať majsterka odbornej výchovy cukrárov v Ružomberku, Gabriela Maceková.

Ovocná bublanina Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na ovocnú bublaninu budeme potrebovať:
30 dkg. práškového cukru, 4 celé vajcia, 2 dcl. oleja, 2 dcl múky, 50 dkg. polohrubej múky, 1 balíček prášku do pečiva
Cukor s vajcami vyšľaháme a pridáme olej, mlieko, múku a kypriaci prášok. Hmotu vylejeme na plech a pridáme ovocie podľa chuti. Pečieme 30 minút pri teplote 200 stupňov.
Zajtra si pripravíme ovocno - smotanové poháre. 

Autorka: Viera Horáková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame