Tatraletky

Tatraletky

Ľahké, osviežujúce, lahodné. Takéto koláče pripravujeme po celý tento týždeň s Gabrielou Macekovou, majsterkou odbornej výchovy cukrárov v Ružomberku.  Tatraletky chutili aj Viere Horákovej.

Tatraletky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu tatraletiek potrebujeme:
150 g hladkej múky, 100 g stuženého tuku, 50 g cukru, 1 žĺtok a citrónová kôra
Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, rozvaľkáme a vykrojíme kolieska, ktoré vtlačíme do kovových košíčkov. Pečieme 10-15 minút
Na prípravu náplne  potrebujeme :
250 ml šľahačkovej smotany, 125 g čokolády na varenie, 125 g masla
šľahačku s čokoládou prevaríme a do horúcej zmesi pridáme maslo. Naplníme a necháme stuhnúť
Košíčky ozdobíme šľahačkou a sezónnym  ovocím.
Zajtra vám ponúkneme recept na jahodový koláč

Autorka: Viera Horáková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame