Jahodový koláč

Jahodový koláč

Po celý tento týždeň sme vám ponúkali recepty na ľahké, ale chutné ovocné koláče. Ak ste si neprišli na svoje, možno vám ulahodíme jahodovým. Piekla ho cukrárka Gabriela Maceková, zapisovala Viera Horáková.

Jahodový koláč Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu korpusu potrebujeme:
10 vajec, 20 PL práškového cukru, 20 PL hladkej múky, kypriaci prášok, deci oleja 2 dcl horúcej vody.
Vypracovanú zmes dáme piecť na 2 pláty.
Náplň si pripravíme  z pol litra mlieka, 200 g práškového cukru, 1 vanilkového cukru, 100 gramov hladkej múky, ďalej potrebujeme 4 žĺtka a 500 gramov masla.
Žĺtka  vymiešame s múkou v 1/3 mlieka, ostatné mlieko dáme variť. Pridáme vaječno múčnu zmes a uvaríme hustú kašu. Počas chladnutia si do peny vymiešame maslo a cukor. Vychladnutú kašu pridáme do masla.
Korpus prekrojíme na polovicu, potrieme krémom a poukladáme jahody, zvyšný krém rozotrieme na jahody a priložíme korpus. Dúfame, že jahodový koláč vám bude chutiť

Autorka: Viera Horáková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame