Taštičky s kuracím mäsom a olivami

Taštičky s kuracím mäsom a olivami

Nevieme, či patríte k tým, ktorí uprednostňujú mäsové jedlá, ale predsa len niekoľkokrát po sebe jesť pečené mäso s ryžou, to nie je až taký kulinársky pôžitok. Stačí len trošku fantázie a obed si môžeme ozvláštniť. Celý tento týždeň chystáme z potravín, ktoré sa dostali do kategórie "zvyšok". Foodblogerka Lucia Grigová povedala Márii Babinskej ako si poradiť s mäsom, ktoré nám zostane. 

Taštičky s kuracím mäsom a olivami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Recept na Taštičky s kuracím mäsom a olivami
Suroviny:
400 g lístkového cesta
Na plnku:
1 pečené kuracie stehno
1 balíček čiernych olív (195 g)
1 malá cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1 polievková lyžica bieleho vínneho octu

1 čajová lyžička nasekaných čerstvých alebo sušených rozmarínových lístkov
1 čajová lyžička červenej mletej papriky
1 vajíčko na potretie
sezam (alebo iné semienka) na posypanie
soľ
Postup
Na panvici rozohrejte tuk a cibuľu na ňom opražte do sklovita. Potom pridajte cesnak a nechajte ho rozvoňať. Potom panvicu odstavte z plameňa a k cibuli a cesnaku vmiešajte mletú červenú papriku. Pridajte mäso a olivy a opäť premiešajte. Dochuťte vínnym octom a soľou. Plnka by mala byť dostatočne slaná, kvôli neutrálnej chutí lístkového cesta.
Lístkové cesto rozvaľkajte do tvaru obdĺžnika cca na hrúbku cca 3 mm. Nožom ho rozdeľte na 8-10 obdĺžnikových častí. Okraje každého obdĺžnika potrite rozšľahaným vajcom. Plnku rozdeľte na taký počet častí, koľko obdĺžnikov z lístkového cesta ste si pripravili. Do jednej polovice každého obdĺžnika dajte plnku a cesto cez ňu prehnite. Okraje pritlačte k sebe prstami a vidličkou spravte ozdobné okraje. Taštičky preložte na plech vyložený papierom alebo fóliou na pečenie, potrite vajíčkom a posypte sezamom.
Pečte pri teplote 180 stupňov cca 20-25 minút, kým nie je povrch taštičiek zlatistý. Taštičky podávajte so zeleninovým šalátom

Zajtra si posvietime na to, čo robiť s prílohami, ktoré nám zostanú, čiže ryža, zemiaky atď.

Autorka: Mária Babinská; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame