Dobrá rada: Slušnosť naša každodenná

Dobrá rada: Slušnosť naša každodenná

Ruku na srdce - viete sa správať v spoločnosti, prípadne viete, aké sú limity slušných spôsobov? Predpokladáme, že áno a pokiaľ nie, počúvajte tohto týždňové dobré rady. Znakom slušného správania sa je aj dochvíľnosť. Prečo je tak dôležitá? Pýtal sa Dalibor Uhlár, protokolistky a odborníčky na etiketu Deany Lutherovej.

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Znie to neuveriteľne, ale naozaj sa to stalo. Takže, ak meškáme treba sa vedieť pravdivo ospravedlniť.

Hygiena a estetický výzor je považovaný v spoločnosti za prejav zdvorilosti každého kultúrneho človeka. Ak hovoríme o hygiene, na mysli máme čistotu tela, odevu a prostredia, v ktorom žijeme. Preto sa v dnešnej rade opýtal Dalibor Uhlár, odborníčky na etiketu a protokol Deany Lutherovej, či je moderné oblečenie, kozmetické prípravky a dokonalý make-up vonkajším prejavom našej osobnosti? 

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes sa zameriame na verbálnu komunikáciu. Dalibor Uhlár sa pýtal, odborníčky na etiketu a protokol Deany Lutherovej – ako oslovujeme kolegov v práci? Teda, kedy titulom, kedy priezviskom a kedy zase menom.

3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pozdrav je úkon, ktorý si treba osvojiť už v mladosti. Preto sa v dnešnej rade zameriame na pozdravy. Viete koho pozdravíme: Dobrý deň, dovidenia, ahoj, čau, servus či nazdar? Na spôsoby pozdravov sa pýtal Dalibor Uhlár – odborníčky na etiketu a protokol Deany Lutherovej.

4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

„Z dobrého komplimentu dokážem žiť aj dva mesiace“ – povedal kedysi Mark Twain. Preto sa v dnešnej rade zameriame na spoločenské komplimenty. Aké by však mali byť? Zaslúžené, úprimné? Pýtal sa Dalibor Uhlár odborníčky na etiketu a protokol Deany Lutherovej.

5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Veríme, že sa Vám dobre počúvali dobré rady, a že ste si spoločne s nami zopakovali normy a limity slušného správania.

Autor: Dalibor Uhlár; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame