Plnené hubové rožky

Rady, tipy, recepty

Plnené hubové rožky

11. 08. 2017 11:37

Z húb si môžeme pripraviť množstvo chutných jedál, na obed i na večeru. S Annou Bronišovou z obce  Žabokreky nad Nitrou,  ktorú navštívila Viera Horáková, vám teraz ponúkneme recept, ktorý si môžete pripraviť ideálne na olovrant.

Plnené hubové rožky
Stiahnuť audio súbor

Na prípravu plnených hubových rožkov potrebujeme

6 rožkov, 5 decilitrov smotany 3 žĺtky

Plnku si pripravíme z 1/2 kilogramu húb, 100 gramov masla, soli, korenia, petržlenovej vňate
Postup: Rožky prerežeme po dĺžke a vnútro lyžicou vydlabeme. Vybranú časť potrháme na malé kúsky a odložíme.  Z húb odparíme vodu, pridáme potrhané rožky, smotanu a  žĺtky. Vymiešanú zmes rozotrieme na rožky a zapekáme 10-15 minút. Dobrú chuť.

Autorka: Viera Horáková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie
??:??