Dobrá rada: Mediácia a služby mediátora

Dobrá rada: Mediácia a služby mediátora

Tento týždeň si v dobrých radách povieme, aké spory či konflikty rieši mediátor, ďalej čo je a nie je vhodné na mediáciu, prípadne kde všade sa dá mediácia uplatniť. Ak neviete o čo ide -  počúvajte vysvetlenie mediátorky Dr. Tatiany Štulajterovej, s ktorou sa rozprával Dalibor Uhlár:

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V dobrých radách tento týždeň hovoríme o mediácii, čiže o spôsobe riešenia sporu, keď sú obe strany v rozbehnutom konflikte a nevedia svoj spor riešiť bez pomoci tretej osoby. Dnes sa Dalibor Uhlár pýtal mediátorky Dr. Tatiany Štulajterovej, aké spory rieši mediátor?

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes si v dobrej rade povieme ako prebieha samotná mediácia - napríklad v manželskom spore. Dalibor Uhlár sa pýtal mediátorky Dr. Tatiany Štulajterovej, či musia byť počas mediácie zúčastnení obaja manželia.

3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V dobrých radách tento týždeň hovoríme o mediácii, čiže o spôsobe riešenia sporu, keď sú obe strany v rozbehnutom konflikte a nevedia svoj spor riešiť bez pomoci tretej osoby. Dnes sa Dalibor Uhlár pýtal mediátorky Dr. Tatiany Štulajterovej, ktoré spory sú a naopak nie sú vhodné na mediáciu?

4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tohto týždňovú tému dobrých rád  - čo je a kde všade sa dá uplatniť služba mediátora ukončíme v škole. Či sa dá využiť služba mediátora medzi žiakom a učiteľom, alebo učiteľom a rodičom, pýtal sa Dalibor Uhlár mediátorky Dr. Tatiany Štulajterovej.

5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

 Ako ovládať emócie našich detí? Zaiste nie jednoduchá úloha. Martina Švirlochová bude od pondelka radiť, ako na to.


Autor: Dalibor Uhlár; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame