Cibuľový posúch

Cibuľový posúch

Celý týždeň varíme z knihy „Kuchyňa vášho srdca“. Napísal ju taliansky kardiológ, ktorý ju daroval Slovenskej nadácii srdca.   Ľubica Radimská – projektová manažérka tejto nadácie nám tentoraz povie recept na cibuľový posúch. Samozrejme opäť to bude pôstne, bezmäsité jedlo. Oslovila ju Mária Babinská.  

Cibuľový posúch Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Čo potrebujeme na  cibuľový posúch? 250 gramov hrubej múky, radšej celozrnnej, 200 gramov hladkej múky, 300 gramov cibule, 25 gramov pivných kvasníc, pohár vlažnej vody, polovicu pohára bieleho vína izbovej teploty, 2 bobkové listy a štipku soli.  
Aký je postup?
Najprv si v šálke s vlažnou vodou rozpustíme kvasnice a na dosku si pripravíme oba druhy múky, soľ a kvások. Dobre zamiesime a postupne pridávame do cesta biele víno. Dáme vykysnúť na teplé miesto, asi na jednu hodinu. Cibuľu na jemno nakrájame a povaríme ju 5 minút na panvici s neprihárajúcim dnom. Pridáme malé množstvo vody a 2 bobkové listy. Vykysnuté cesto preklopíme, pridáme uvarenú cibuľu, cesto znovu zamiesime. Plech vyložíme papierom na pečenie a natiahneme naň cesto. Pečieme 15 – 20 minút pri teplote 200 stupňov.    


Autorka: Mária Babinská; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame