Omrvinkový koláč

Omrvinkový koláč

Je vaše srdiečko pripravené na niečo sladké? Kuchyňa vášho srdca nám dnes ponúkne koláč. Márii Babinskej povedala recept Ľubica Radimská zo Slovenskej nadácie srdca.  

Omrvinkový koláč Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Toľko Ľubica Radimská zo Slovenskej nadácie srdca. Zopakujeme si recept na omrvinkový koláč.
Potrebujeme: 2 kg jabĺk, za hrsť hrozienok, 4 lyžice píniových orieškov alebo vlašských orechov, jednu lyžicu cukru, jednu lyžičku mletej škorice, kôru z dvoch citrónov a šťavu z týchto citrónov.   
Najprv si ošúpeme jablká a nakrájame na malé kúsky, potom ich ochutíme citrónom a ostatnými ingredienciami. Ohňovzdornú misu potrieme margarínom a naplníme jablkami. Potom na ne dáme omrvinky. Ako ich pripravíme? 250 gramov celozrnnej múky, 80 gramov hnedého cukru a 100 gramov rastlinného margarínu. Vypracujeme cesto a rukami tvoríme malé omrvinky vo veľkosti strúhanky. Tie nasypeme na ovocie po okraj misy.  Pečieme v rúre pri 190 stupňoch asi 45 minút

Autorka: Mária Babinská; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame