Hubárske oškvarky, Sušené slivky so šunkou

Hubárske oškvarky, Sušené slivky so šunkou

Keď chceme prekvapiť návštevu niečím originálnym, a chceme, aby to bolo typické prešporácke jedlo, tak dobré tipy má pre nás Darina Polášová, s ktorou sa zhovárala Mária Babinská. 

Hubárske oškvarky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Suroviny:
Huby plávky, hladká múka, maslo alebo olej, na ktorom budeme vyprážať.
Postup:
Umyté plávky osušíme utierkou, aby v nich zostalo, čo najmenej vody, poprášime hladkou múkou a opražíme na oleji alebo masle zo všetkých strán, až budú zlatisté. Potom ich vyberieme, dáme na servítku, aby sa z nich vyplavila mastnota, posypeme ich soľou a celou rascou.

Sušené slivky so šunkou
Suroviny: Pol kila sušených sliviek, osmina masla, 20 dkg dusenej šunky 
Postup:
Šunku nakrájame na tenké plátky, potom umyjeme sušené slivky a usušíme ich. Opražíme ich na masle, opäť ich vyberieme, trošku odmastíme na servítke. Potom na každý plátok šunky položíme vychladnuté slivky a zabalíme to. Prepichneme to špáradlom  a podávame ozdobené kyslou smotanou, majonézou alebo bielym jogurtom. 
Zajtra si pripravíme prešporský recept - Gaštanové broskyne.

Autorka: Mária Babinská; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame