Po celý tento týždeň varíme s Vierou Markovou z Borského Mikuláša. Rada varí pre rodinu, známych, ale aj pre svadobčanov. Recept na svadobnú sviečkovú si zapísala aj Viera Horáková.
Svadobná sviečková Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu svadobnej sviečkovej potrebujeme:
Hovädzie mäso zadné, údenú slaninku, olej, mlieko, smotanu, maslo, polohrubú múku, mrkvu, zeler, petržlen, cibuľu, bobkový list, mleté čierne korenie, nové korenie, čierne celé korenie, vegetu, soľ, cukor, citrón
Postup:
Mäso prešpikujeme slaninkou a opečieme z každej strany. Do výpeku pridáme olej, vložíme nakrájanú cibuľu, zeleninu a spolu podusíme.
Vložíme mäso, podlejem vodou, alebo vývarom, pridáme horčicu, korenie a varíme.
Keď je mäso mäkké, vyberieme, omáčku rozmixujeme, podľa potreby zahustíme múkou, pridáme šľahačku a na zjemnenie dáme kúsok masla.