Dobrá rada: Čo vieme o diskriminácii

Dobrá rada: Čo vieme o diskriminácii

Tento týždeň sa v dobrých radách budeme venovať diskriminácii. Totiž diskriminácia ľudí môže mať množstvo najrozmanitejších dôvodov. Napríklad rasový alebo etnický pôvod, národnosť, štátne občianstvo, jazyk alebo náboženstvo. Začnime však vysvetlením, čo je diskriminácia. Dalibor Uhlár sa pýtal výkonnej riaditeľky združenia – Občan, demokracia, zodpovednosť Šarloty Pufflerovej.

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Včera sme si povedali, že pod pojmom diskriminácia rozumieme neopodstatnené znevýhodňovanie alebo obmedzovanie jednotlivca alebo skupiny osôb, ktoré sa deje z dôvodu ich pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, veku, sexuálnej orientácie, viery, náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo etnickej skupine, majetku, rodu alebo iného postavenia. Antidiskriminačný zákon definuje viacero foriem diskriminácie. Ktoré sú to sa  pýtal Dalibor Uhlár výkonnej riaditeľky združenia – Občan, demokracia, zodpovednosť Šarloty Pufflerovej.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Postupne si tento týždeň vysvetľujeme pojmy súvisiace s diskrimináciou, čiže neopodstatnené znevýhodňovanie alebo obmedzovanie jednotlivca alebo skupiny osôb. Dalibor Uhlár sa pýtal riaditeľky združenia – Občan, demokracia, zodpovednosť Šarloty Pufflerovej, čo je to diskriminácia z dôvodu sexuálnej orientácie?

3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Čo je to diskriminácia z dôvodu veku? Pýtal sa Dalibor Uhlár riaditeľky združenia – Občan, demokracia, zodpovednosť Šarloty Pufflerovej.

A4. časť211710120644;uhlar rada stvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Celý týždeň sme sa v dobrých radách venovali diskriminácii. Totiž diskriminácia ľudí môže mať množstvo najrozmanitejších dôvodov. Dnes piatok si túto tému stručne ešte zrekapitulujeme. Čo je diskriminácia? Na to sa pýtal Dalibor Uhlár výkonnej riaditeľky združenia Občan, demokracia, zodpovednosť Šarloty Pufflerovej.

5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Čiže neopodstatnené znevýhodňovanie alebo obmedzovanie jednotlivca alebo skupiny osôb. V pondelok opäť zmeníme tému a poradíme vám, ako sa vysporiadať s dlhmi.


Autor: Dalibor Uhlár; Ilustr. foto: wikipédia

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame