Tekvicové halušky

Tekvicové halušky

Nedávno sa v Piešťanoch konali Tekvicové slávnosti. Dospelí i deti s nadšením vyrezávali do veľkých kusov, tie menšie mohli ochutnať vo forme chutných jedál. Iveta Pospíšilová získala od tímu Zuckmann vily recepty aj na tie, ktoré sa o pár dní stanú súčasťou tekvicového menu. Ponúkame vám ich vopred. Dnes budeme variť s Petrom Mešťanom.

Tekvicové halušky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zopakujme si recept na tekvicové halušky.
Potrebujeme: 1 žltú tekvicu, zemiaky, soľ, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľu, 1 vajce, smotanu na varenie, bryndzu, polohrubú múku, 150 gramov strúhaného tvrdého syra, 2 polievkové lyžice masla, petržlen,  štipku sušených byliniek – tymián, rozmarín, bazalku, červenú repu.
Postup: Najemno nastrúhame tekvicu a zemiaky, osolíme, pridáme múku. Cesto prepasírujeme cez sitko na halušky do osolenej vriacej vody. Povaríme asi 2 minúty a scedíme. Rozohrejeme smotanu, pred bodom varu stiahneme stupeň teploty a zmiešame s bryndzou. Zo smotany a bryndze vznikne omáčka, ktorú nalejeme na tanier. Na ňu dáme halušky a na vrch môžeme nakrájať červenú repu. Môžeme podávať. Jedlo je svojou sýtosťou i ľahkosťou vhodné na obed aj na olovrant.
Recept nájdete aj na webovej stránke Rádia Regina Západ v sekcii Kulinárium.

Zajtra budeme pripravovať Tekvicové placky.

Autorka: Iveta Pospíšilová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame