Tekvicové placky

Tekvicové placky

Na trhoch i v supermarketoch v týchto dňoch nájdeme dostatok oranžových i žltých tekvíc, vhodných na prípravu rôznych chutných jedál. S kuchárom, známym zo série kníh Recepty zo života, Tomášom Repášom, si dnes pripravíme Tekvicové placky. Recept nadiktoval Ivete Pospíšilovej. 

Tekvicové placky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zopakujme si recept na Tekvicové placky.
Potrebujeme: tekvicu – hokaidó alebo maslovú, polohrubú múku, soľ, vajce. Múku môžeme nahradiť ovsenými vločkami.
Postup: Tekvicu očistíme, jemne nastrúhame a osolíme. Necháme odstáť, prebytočnú vodu zlejeme. Múku alebo jemne nasekané vločky necháme nabobtnať. Dochutíme cesnakom alebo podľa vkusu bylinkami. Vypracujeme si cesto s polotuhou konzistenciou ako na zemiakové placky. Ak by cesto nebolo dosť vlhké, pridáme vajíčka.  Na panvičke pražíme hrubšie placky s priemerom do 10 centimetrov , ktoré podávame samostatne alebo ako prílohu.


Autorka: Iveta Pospíšilová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame