Tekvicové pyré a polievka

Tekvicové pyré a polievka

Tekvicová polievka patrí medzi najchutnejšie. Zasýti aj zahreje. Viete, že pri jej príprave si súčasne môžeme uvariť aj prílohu k hlavnému jedlu? To nás dnes naučí Peter Mešťan. Pozorne ho počúvala Iveta Pospíšilová.

Tekvicové pyré a polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zopakujeme si recept na dve tekvicové pochúťky v jednom.

Potrebujeme:

hokaidó alebo maslovú tekvicu, soľ, kari korenie, mascarpone, šľahačku,  tekvicový olej.

Postup:

Tekvicu nakrájame na kúsky a rozmixujeme na pyré. Dochutíme mascarpone alebo iným krémom a soľou či korením podľa chuti. Pyré ako prílohu podávame ideálne k hovädziemu dusenému mäsu, ku ktorému sa chuťovo vynikajúco hodí.
Ak chceme z pyré pripraviť polievku, tak ho zjemníme šľahačkou, rozmixujeme. Pridáme kari korenie, na vrch posypeme tekvicovými semiačkami a dochutíme tekvicovým olejom. Polievka bude mať krémovú konzistenciu. Tekvicový olej používame kvôli jeho výraznej chuti na prípravu studených jedál, resp. iba na dochutenie.


 
 

Autorka: Iveta Pospíšilová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame