Tekvicová polievka patrí medzi najchutnejšie. Zasýti aj zahreje. Viete, že pri jej príprave si súčasne môžeme uvariť aj prílohu k hlavnému jedlu? To nás dnes naučí Peter Mešťan. Pozorne ho počúvala Iveta Pospíšilová.
Tekvicové pyré a polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zopakujeme si recept na dve tekvicové pochúťky v jednom.
Potrebujeme:
hokaidó alebo maslovú tekvicu, soľ, kari korenie, mascarpone, šľahačku, tekvicový olej.
Postup:
Tekvicu nakrájame na kúsky a rozmixujeme na pyré. Dochutíme mascarpone alebo iným krémom a soľou či korením podľa chuti. Pyré ako prílohu podávame ideálne k hovädziemu dusenému mäsu, ku ktorému sa chuťovo vynikajúco hodí.
Ak chceme z pyré pripraviť polievku, tak ho zjemníme šľahačkou, rozmixujeme. Pridáme kari korenie, na vrch posypeme tekvicovými semiačkami a dochutíme tekvicovým olejom. Polievka bude mať krémovú konzistenciu. Tekvicový olej používame kvôli jeho výraznej chuti na prípravu studených jedál, resp. iba na dochutenie.