Čučoriedkové mafiny

Čučoriedkové mafiny

Pestovanie čučoriedok sa pomaly stáva módou. Mnohé gazdinky ich vedia pestovať aj na balkónoch. A uvarili z nich napríklad na zimu lekvár alebo ich iba tak uložili do mrazničky, pretože čučoriedky dávajú výnimočnú chuť koláčikom. Aj tým zdravým , ktoré si dnes upečieme s kokosovým mliekom, kokosovým olejom a medom. A opäť pripomíname, že sú určené najmä   pre tých, ktorí  majú rôzne potravinové intolerancie. S odborníčkou na školské stravovanie Dašou Ostertágovou pripravuje čučoriedkové mafiny Beáta Repíková.   

Čučoriedkové mafiny Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

 Veríme že sme vám teraz urobili chuť, a keďže  zdravé maškrtenie je zdravé – opäť pridávame recept:   

Potrebujeme:

70 gramov kokosovej múky, 4 žltky, 180 ml kokosového oleja, 100 ml kokosového mlieka, 2 polievkové lyžice kokosového cukru alebo medu štipku soli, sody bicarbóny, 1 čajová lyžica   vanilk. cukru, čerstvé alebo mrazené čučoriedky. 

Postup:  

Zmiešame preosiatu kokosovú muku, soľ a sódu bicarbonu. V druhej miske vyšľaháme žĺtky, s kokosovým  cukrom  alebo medom, olejom, mliekom a vanilkovým cukrom, pridáme do misky  s kokosovou múkou. Pomiešame pokiaľ cesto nie je husté a hladké. Cestom potom plníme formičky na mafiny, poukladáme naň čučoriedky, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 30 minút pri teplote 180 stupňov celzia. Chutné sú keď sa podávajú s čerstvou ovocnou omáčkou.

Autorka: Beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame