Dnes nám Emíre Khidayer, autorka viacerých kníh o živote v arabskom svete, porozpráva veľmi zvláštny recept na prípravu ryby. V čom tkvie jeho jedinečnosť, dozvieme sa s Ivetou Pospíšilovou.
Ryba mazgúf Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: 2 – 2,5 kg kaprovitej ryby, soľ, kurkumu, tamarind.
Postup: Umytú rybu priečne prerežeme, aby sa z nej vytvoril tanier alebo strecha. Nasolíme ju, posypeme kurkumou a sušeným tamarindom alebo potrieme pastou z tamarindu. Rybu priečne nastokneme na kovové koly a pečieme asi hodinu vo vzdialenosti približne 2 metre od ohňa. Dôležité je, aby sa ryba piekla pomaly.
Zajtra si pripravíme Dolmu, plnú zeleniny a rôznych ingrediencí.