Perníková granola

Perníková granola

Recepty na tento týždeň pochádzajú z Brna. Dvaja šikovní Slováci si tam zariadili kaviareň, v ktorej podávajú rôzne chutné a pritom zdravé jedlá. S vedúcou ich kuchyne Kateřinou Kultovou hovorí Michal Herceg. 

Perníková granola Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zopakujeme recept na raňajkové jedlo s názvom perníková granola.

Potrebujeme:

400g ovsených vločiek
150g datlí
100g kešu nasekaných na väčšie kusy
70g slnečnicových semienok
150g kokosu
2 lyžice perníkového korenia
10g chia semienok
3 lyžice hnedého cukru
180 g tahini (sezamovej pasty)

150 g datlí zalejeme horúcou vodou a necháme postáť 5 minút, alebo krátko povaríme, zlejeme vodu do hrnčeka a odložíme si ju na neskôr. Datle rozmixujeme so sezamovou pastou. Podľa potreby pridávame vodu. Mala by vzniknúť hladká, takmer tekutá hmota.
Potom pridáme ostatné ingrediencie, vypracujeme kompaktnú zmes a vytlačíme do plechu, ktorý si vyložíme papierom a dáme piecť na 180°C. Jemne premiešame po 15 minútach  a pečieme do zlatista. Po vychladnutí bude táto pochúťka chrumkavá.
Granolu podávame s jogurtom, nakrájaným sezónnym ovocím, alebo konzumujeme samotnú. Zajtra si v kulináriu pripravíme chutnú a zdravú japonskú polievku.

Autor: Michal Herceg; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame