Miso polievka

Miso polievka

Recepty na tento týždeň sú v našich končinách dosť exotické, ale Kateřina Kultová ich pripravuje pravidelne a jej hosťami sú často aj Slováci. Dnešné jedlo zaujímalo Michala Hercega. 

Miso polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Miso polievku si pripravíme takto:

Opláchneme a namočíme na 20 minut plátok kombu riasy. Nakrájame cibuľu a opražíme spolu s cesnakom a strúhaným zázvorom, pridáme koreňovú zeleninu (mrkvu pokrájanú na kolieska, petržlen, zeler) a zázvor na plátky. Zalejeme vodou a privedieme do varu, pridáme na prúžky nakrájanú riasu a varíme hodinu až do zmäkknutia zeleniny a riasy. Ochutíme miso pastou podľa chuti. Namiesto soli môžeme použiť sójovú omáčku.

Podávame s kockami tofu, chili papričkou, jarnou cibuľkou, alebo ryžovými rezancami či s hubou šitake.

Zajtra si pripravíme tekvicový šalát.

Autor: michal Herceg; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame