Dobrá rada: Ako neplytvať potravinami

Dobrá rada: Ako neplytvať potravinami

Tento týždeň vám poradíme, ako neplytvať potravinami, aby ste šetrili svoju peňaženku aj životné prostredie. Áno, potravinami plytváme aj na Slovensku a zarážajúce sú štatistiky napríklad z USA, kde takmer 50 percent jedla skončí ako odpad. Richard Šümeghy oslovil Ing. Martina Polovku, vedúceho odboru  chémie a analýzy potravín Národného poľnohospodárskeho a potravinárskeho centra Výskumného ústavu potravinárskeho. 

Ako neplytvať potravinami - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň vám radíme, ako neplytvať potravinami, aby ste šetrili svoju peňaženku aj životné prostredie. Opýtajme sa, ako vplýva výrobný sektor na plytvanie potravinami. Richard Šümeghy oslovil Martina Polovku z Národného poľnohospodárskeho a potravinárskeho centra Výskumného ústavu potravinárskeho.

Ako neplytvať potravinami - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň vám radíme, ako neplytvať potravinami. Najmä teraz pred sviatkami nakupujeme viac ako inokedy. Martina Polovku z Národného poľnohospodárskeho a potravinárskeho centra Výskumného ústavu potravinárskeho sa opýtal Richard Šümeghy.

Ako neplytvať potravinami - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň vám radíme, ako neplytvať potravinami. Najmä pred sviatkami totiž nakupujeme väčšie množstvo potravín a mnoho z nich nakoniec skončí ako odpad. Prečo teda slovenské domácnosti vyprodukujú toľko odpadu, zisťoval v  prieskume Výskumný ústav potravinársky. Richard Šümeghy sa opýtal Martina Polovku z Národného poľnohospodárskeho a potravinárskeho centra.

Ako neplytvať potravinami - 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň vám radíme, ako neplytvať potravinami. Dobre si rozmyslite, koľko potravín nakúpite na sviatky, aby nakoniec veľká časť z nich neskončila ako odpad. Richard Šümeghy sa opýtal Martina Polovku z Národného poľnohospodárskeho a potravinárskeho centra Výskumného ústavu potravinárskeho.

Ako neplytvať potravinami - 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Toľko o tom, ako neplytvať potravinami. Od pondelka to už budú užitočné medzisviatočné rady, napríklad aj o tom, čo robiť, ak sme sa cez Vianoce prejedli.

Autor: Richard Šümeghy; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame