Tento týždeň nám päť receptov ponúkne cukrárka Lucia Gulišová. Možno ju poznáte z televíznej relácie RTVS „SLOVENSKO CHUTÍ“ , kde tradičné jedlá z rôznych regiónov pretvára do modernej a často krát zdravšej podoby. Až do piatku to budú najmä sladké recepty. Na ten dnešný bol zvedavý Miroslav Würfl.
Maková torta Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na makovú tortu potrebujeme: SUROVINY :
200 g mletého maku
6 ks vajec
200 g cukru (práškový alebo kryštálový)
50 g pohánkovej múky
1 čajovú lyžičku škorice
1 čajovú lyžičku prášku do pečiva
a na krém budeme potrebovať:
750 g mascarpone
100 ml šľahačky
150 g práškového cukru
1 čajovú lyžičku vanilkového cukru
a na plnku si pripravíme: džem a čerstvé alebo mrazené ovocie...
Postup:
Najskôr si vezmeme vajíčka a oddelíme bielka a žĺtka. Z bielok si vyšľaháme sneh, pridáme aj cukor, ďalej šľaháme, aby vznikol pevný a lesklý sneh. Doňho prišľaháme mletý mak, žĺtka, trošku pohánkovej múky, čajovú lyžičku škorice, čajovú lyžičku prášku do pečiva a dáme piecť do rúry na 160°Celzia na 45 minút. Kým korpus vychladne, tak si pripravíme krém - zmiešame mascarpone, šľahačku, práškový a vanilkový cukor. Potrieme džemom, krémom, posypeme ovocím a dáme do chladničky, lebo táto maková torta je najlepšia na konzumáciu až na druhý deň...
Želáme vám dobrú chuť !!!
Zajtra si pripravíme medovníčkové brownies