Maková torta

Maková torta

Tento týždeň nám päť receptov ponúkne cukrárka Lucia Gulišová. Možno ju poznáte z televíznej relácie RTVS  „SLOVENSKO CHUTÍ“ , kde tradičné jedlá z rôznych regiónov pretvára do modernej a často krát zdravšej podoby. Až do piatku to budú najmä sladké recepty. Na ten dnešný bol zvedavý Miroslav Würfl. 

Maková torta Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na makovú tortu potrebujeme:  SUROVINY :

200 g mletého maku  
6 ks vajec  
200 g cukru (práškový  alebo kryštálový)  
50 g pohánkovej múky   
1 čajovú lyžičku škorice
1 čajovú lyžičku prášku do pečiva

a na krém budeme potrebovať:

750 g mascarpone   
100 ml šľahačky   
150 g práškového cukru    
1 čajovú lyžičku vanilkového cukru 

a na plnku si pripravíme:  džem a čerstvé alebo mrazené ovocie...

Postup:

Najskôr si vezmeme vajíčka a oddelíme bielka a žĺtka. Z bielok si vyšľaháme sneh, pridáme aj cukor, ďalej šľaháme, aby vznikol pevný a lesklý sneh. Doňho prišľaháme mletý mak, žĺtka, trošku pohánkovej múky, čajovú lyžičku škorice, čajovú lyžičku prášku do pečiva a dáme piecť do rúry na 160°Celzia na 45 minút. Kým korpus vychladne, tak si pripravíme krém - zmiešame mascarpone, šľahačku, práškový a vanilkový cukor. Potrieme džemom, krémom, posypeme ovocím a dáme do chladničky, lebo táto maková torta je najlepšia na konzumáciu až na druhý deň...  
Želáme vám dobrú chuť !!!

Zajtra si pripravíme medovníčkové brownies

Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame